Pri americkej ambasáde v Káhire zatkli muža s výbušným zariadením

Príslušníci egyptskej polície zadržali v utorok v blízkosti amerického veľvyslanectva v egyptskom hlavnom meste Káhira muža s predpokladaným podomácky vyrobeným výbušným zariadením. Informovala o tom agentúra AP s odvolaním sa na nemenované zdroje z bezpečnostných zložiek.

04.09.2018 16:27
Egypt Explosive Device Foto: ,
Egyptská polícia stojí v blízkosti americkej ambasády, kde sa im podarilo zadržať muža nesúceho zjavne podomácky vyrobené výbušné zariadenie. Káhira, Egypt, utorok, 4. september 2018.
debata

Zdroje uviedli, že muža, ktorého neidentifikovali, zatkli pred betónovými bariérami, ktoré chránia budovu pred explóziou. Tieto steny obkolesujú v káhirskej štvrti Garden City americkú i britskú ambasádu.

Veľvyslanectvo USA v tvíte napísalo, že nahláseného „incidentu“ neďaleko veľvyslanectva si je „vedomé“, a amerických občanov upozornilo, aby sa oblasti vyhli.

Americká televízia CBS News uviedla, že podľa miestnych médií polícia muža vzala do väzby po tom, ako sa pokúšal výbušné zariadenie odpáliť.

Egyptské ministerstvo vnútra podľa CBC News neskôr vydalo vyhlásenie o tom, že podľa predbežného vyšetrovania si 24-ročný podozrivý zrejme „osvojil extrémistické ideológie“. Ministerstvo dodalo, že pri incidente nikto neutrpel zranenia.

Oblasť v okolí amerického veľvyslanectva v Káhire je po celé desiatky rokov pod silnou policajnou ochranou. Betónové bariéry zároveň bránia dostať sa vozidlám do bezprostrednej blízkosti ambasády.

debata chyba
Viac na túto tému: #Káhira #výbušnina #veľvyslanectvo USA