Obetí tajfúnu Mangkhut na Filipínach je 74, ďalších 55 ľudí je nezvestných

Počet obetí ničivého tajfúnu Mangkhut, ktorý v sobotu zasiahol severnú časť Filipín, stúpol na 74, pričom 55 ďalších osôb je nezvestných a pravdepodobne mŕtvych. Informovala o tom v utorok agentúra DPA s odvolaním sa na políciu.

18.09.2018 12:52
filipíny, tajfún mangkhut, obete Foto: ,
Záchranári sa snažia eliminovať škody po tajfúne Mamgkhut, ktorý sa prehnal Filipínami, a zároveň nájsť telá možných obetí.
debata

Väčšinu z obetí, približne 60, hlásili zo severného regiónu Cordillera, ktorý zahŕňa provinciu Benquet. Tam došlo k mohutnému zosuvu pôdy, ktorý zasypal v meste Itogon starú baňu. Stovky policajtov, vojakov, záchranárov a dobrovoľníkov sa snažili prekopať sa hustým blatom v snahe dostať sa k nezvestným. „Stále sa môže stať zázrak,“ uviedol jeden z policajtov.

Zaplavená ulica po tajfúne Mangkhut.
Robotníci odpratávajú trosky.
+5Trosky domu po vyčíňaní tajfúnu Mangkhut.

Mangkhut vyčíňal na severe Filipín približne 20 hodín predtým, než sa presunul na územie južnej Číny. Viac ako 219.500 obyvateľov muselo opustiť svoje domovy a takmer 300 domácich a medzinárodných letov bolo zrušených. Narušená bola aj preprava po mori.

Filipíny zasiahne každý rok priemerne 20 cyklónov, ktoré spôsobujú záplavy či zosuvy pôdy.

V novembri 2013 udrel na Filipíny tajfún Haiyan, pričom zahynulo viac ako 6300 ľudí a zo svojich domovov museli odísť viac ako štyri milióny ľudí.

debata chyba
Viac na túto tému: #obete #Filipíny #tajfún Mangkhut