Po protestoch na letisku v Istanbule zatkli 24 robotníkov

Turecké úrady zatkli 24 členov únie stavebných robotníkov po protestoch proti zlým pracovným podmienkam na novom letisku v Istanbule. Únia Insaat-Is v stredu na sociálnej a mikroblogovacej sieti Twitter uviedla, že medzi zadržanými sú aj jej poprední predstavitelia.

19.09.2018 13:41
Turecko Istanbul robotníci protest zatknutie... Foto: ,
Policajti zatýkajú členov únie stavebných robotníkov počas protestov proti zlým pracovným podmienkam na letisku v Istanbule.
debata

Štátna tlačová agentúra Anadolu informovala, že ich úrady vzali do väzby na základne viacerých obvinení vrátane poškodenia verejného majetku, účasti na demonštrácii so zbraňou a porušenia práva na prácu.

Devätnásť ďalších osôb úrady prepustili, ale zakázali im opustiť krajinu. Tí patrili k stovkám ľudí, ktorých zadržali po protestoch, ktoré sa začali v piatok, po nehode kyvadlového autobusu. Incident si vyžiadal 17 zranených. Robotníci na protestoch požadovali lepšie a bezpečnejšie pracovné podmienky vrátane ubytovania a jedla.

Nové letisko v Istanbule je jedným z veľkých stavebných projektov prezidenta Recepa Tayyipa Erdogana. Prvú časť letiska otvoria 29. októbra.

debata chyba