Salvini: Pravicové politické krídlo je 'pravým' ochrancom Európy

Taliansky, proti prisťahovalcom zameraný minister vnútra Matteo Salvini vyhlásil, že práve v krajne pravicovom politickom spektre sú "praví ochrancovia európskych hodnôt".

22.09.2018 22:08
Matteo Salvini Foto: ,
Taliansky minister vnútra Matteo Salvini.

Minister vnútra Salvini, ktorý vedie pravicovú stranu Liga Severu (LN), povedal, že v máji počas volieb do Európskeho parlamentu „máme príležitosť poslať do vlády v Európe silu, ktorá nie je socialistická“.

Salvini, ktorý je zároveň vicepremiérom v novej populistickej, euroskeptickej talianskej vláde, mal v sobotu príhovor na politickom fóre v Ríme, ktoré zorganizovala malá krajne pravicová talianska opozičná strana.

Ultrapravicoví vlastenci sú novou európskou elitou. Na konferencii v Ríme to vyhlásil niekdajší hlavný stratég Bieleho domu Steve Bannon.

Na konferencii, ktorú podľa agentúry AP organizovala jedna z menších strán talianskej krajnej pravice, Bannona požiadali, či silnejúce ultrapravicové populistické hnutie je novou elitou.

„Vlastenci v tomto populistickom hnutí sú novou elitou“, odpovedal Bannon, ktorý vo vládnom tíme pôsobil v prvých siedmich mesiacoch mandátu Donalda Trumpa. Práve takí vlastenci čelia podľa neho vplyvu Bruselu na európskom kontinente.

Jedným z chvályhodných modelov je podľa Bannona terajšia talianska vláda, ktorá je pri moci sedem mesiacov.

chyba
Viac na túto tému: #krajná pravica #Steve Bannon #Matteo Salvini