V Peru zahynulo najmenej 21 ľudí pri zrútení autobusu v Andách

Najmenej 21 ľudí zahynulo v peruánskych Andách, keď sa ich autobus po kolízii s iným vozidlom na horskej ceste zrútil do rieky v kaňone. O nešťastí, ktoré sa odohralo už v pondelok, informovala podľa agentúry AP v utorok večer miestneho času (v noci na stredu SELČ) polícia. Počet obetí na životoch pritom môže byť vyšší.

26.09.2018 10:32
debata

Policajný hovorca kapitán Marco Llanos oznámil, že záchranári zatiaľ našli 15 zranených a v kaňone rieky ďalej pátrajú po ďalších možných obetiach. Autobus išiel z juhoperuánskeho mesta Cuzco do mesta Santo Tomás, ležiaceho asi sto kilometrov na juh.

Dopravné nehody sú na peruánskych cestách časté. Príčinou býva neprimeraná rýchlosť alebo zlý technický stav vozidiel, vrátane tých, ktoré zaisťujú hromadnú prepravu ľudí.

Na začiatku januára severne od Limy päť desiatok ľudí zaplatilo životom za zrážku autobusu s kamiónom a následný pád zo stometrového kamenistého zrázu. O necelé tri týždne neskôr zomrelo na juhu Peru pri inej nehode dvojposchodového autobusu najmenej 44 ľudí. V auguste nasledovali na severe krajiny ďalšie dve tragédie so zrútením sa autobusov do roklín, ktoré si vyžiadali celkom 24 mŕtvych a 65 zranených.

debata chyba
Viac na túto tému: #Peru #Južná Amerika #nehoda autobusu #Andy