Politik podozrivý z účasti na atentáte na venezuelského prezidenta spáchal samovraždu

Venezuelské úrady v pondelok uviedli, že člen mestského zastupiteľstva v metropole Caracas Alberto Albán Salazar, ktorý bol podozrivý z účasti na neúspešnom pokuse o atentát na prezidenta Nicolása Madura, spáchal vo väzení samovraždu. Informovala o tom agentúra AP.

09.10.2018 09:20
Venezuela Maduro Foto: ,
K údajnému pokusu o atentát na venezuelského prezidenta Nicolasa Madura došlo v Caracase počas jeho prejavu pri príležitosti 81. výročia vzniku venezuelskej Národnej gardy.
debata

Venezuelský generálny prokurátor Tarek William Saab povedal, že Salazar bol vo vyšetrovacej väzbe od konca minulého týždňa.

Jeden z lídrov venezuelskej opozície Julio Borges uviedol, že Salazar bol jeho osobným priateľom, a tvrdenia úradov o jeho samovražde spochybnil. Salazar bol podľa neho rodinne a nábožensky založený človek, ktorý by o niečom takom, ako je samovražda, nikdy neuvažoval.

Podľa venezuelských predstaviteľov boli pri pokuse o atentát na venezuelského prezidenta použité dva drony naložené plastickými trhavinami, ktoré vybuchli neďaleko Madura v čase, keď mal 4. augusta prejav na vojenskej slávnosti. Sedem vojakov utrpelo zranenia, ale Madurovi sa nič nestalo. V súvislosti s podozrením z účasti na atentáte zadržali úrady už viac ako 20 ľudí.

debata chyba
Viac na túto tému: #atentát #samovražda #Nicolas Maduro