Na Sulawesi ukončia pátranie po obetiach zemetrasenia

V Indonézii ukončia vo štvrtok pátranie po obetiach, ktoré zostali pochované na ostrove Sulawesi, ktorý pred takmer dvoma týždňami zasiahlo zemetrasenie a vlny cunami. Informovala o tom agentúra AP s odvolaním sa na príslušné indonézske úrady.

11.10.2018 10:58
indonézia, zemetrasenie, sulawesi Foto: ,
Z trosiek a bahna sa snažili vyslobodiť všetkých nezvestných po cunami a zemetrasení na Sulawesi.
debata

Zemetrasenie s magnitúdou 7,5 a následná vlna cunami zničili 28. septembra mesto Palu a okolité obce v indonézskej provincii Stredné Sulawesi.

Úrady uviedli, že ukončenie oficiálnych pátracích a záchranných snáh budú sprevádzať hromadné modlitby v dedinách ako Balaroa a Petobo. Tie pohltila skvapalnená mokrá pôda, ktorej uvoľnenie spôsobilo zemetrasenie.

Dobrovoľníci a príbuzní nezvestných osôb môžu naďalej z vlastnej iniciatívy pokračovať v pátraní. V postihnutej oblasti zároveň pokračujú operácie na podporu desaťtisícov ľudí, ktorí v dôsledku tohto nešťastia prišli o svoje domy.

Počet obetí ničivého zemetrasenia a vlny cunami na ostrove Sulawesi sa v stredu zvýšil na 2065. Podľa úradov je stále nezvestných 680 osôb. Upozornili však, že obetí môže byť až niekoľko tisíc, keďže z povrchu zmizli stovky domov.

debata chyba
Viac na túto tému: #indonézia #Sulawesi