V Británii obvinili ďalších šesť ľudí kvôli zotročovaniu Čechov

Britské úrady obvinili ďalších šesť ľudí v rámci rozsiahleho prípadu obchodovania s ľuďmi a moderného otrokárstva, ktorého obete pochádzali z Česka. Informovala o tom dnes juhoanglické grófstvo Kent. Už na jar boli v súvislosti s touto kauzou obvinení dvaja Česi.

25.10.2018 14:24
debata (17)

Medzi obvinenými je päť mužov vo veku 22 až 58 rokov a dvadsaťšesťročná žena. Štyria z nich mali bydlisko v prístavnom meste Dover, ďalší dvaja v neďalekom Folkestone. Priezvisko dvoch z mužov sa zhoduje, obvinená žena má zasa priezvisko rovnaké ako jeden z predtým obvinených Čechov. Polícia však nepotvrdila, či sú v nejakom príbuzenskom vzťahu ani nezverejnila podrobnosti o národnosti dnes obvinených osôb.

Pred súdom by skupina mala stáť 28. novembra.

Predtým obvinenými Čechmi sú otec a syn. Polícia pri jarnej razii, kedy boli títo dvaja zadržaní v Doveri, oslobodila 12 ľudí pochádzajúcich z Česka, ktorých podozriví podľa úradov zotročovali.

Podľa britskej polície patrí obchodovanie s ľuďmi a moderné otroctvo k najrýchlejšie rastúcim oblastiam medzinárodného zločinu. Páchatelia často lákajú svoje obete do Británie s vidinou ľahkého a vysokého zárobku a potom ich zbavia slobody a majú z nich sami veľké príjmy.

17 debata chyba
Viac na túto tému: #zadržanie #otroci