Pád autobusu z mosta v Číne spôsobila hádka pasažierky s vodičom

Tragický pád autobusu z mosta do rieky Jang-c’-ťiang v juhovýchodnej Číne spôsobila hádka medzi pasažierkou a vodičom. Informovala o tom mestská polícia v Čchung-čchingu, kde sa v nedeľu ráno stala nehoda, ktorá si vyžiadala pravdepodobne 15 mŕtvych. Na sociálnej sieti Weibo zverejnila osemsekundové video z autobusu, na ktorom možno vidieť ako sa krátko pred samotnou nehodou žena s mužom hádajú a bijú. Autobusy v Číne majú často nainštalované monitorovacie kamery, pripomína agentúra AP.

02.11.2018 11:39
čína, autobus, nehoda, most, pád, vyťahovanie,... Foto:
Záchranári sledujú, ako vyťahujú autobus z rieky.
debata (3)

Polícia v obvode Wan-čou prostredníctvom stanoviska uviedla, že 48-ročná pasažierka požiadala vodiča, aby zastavil, pretože minula svoju zastávku. On to však neurobil, a tak k nemu prišla, vynadala mu a začali sa hádať. Žena neskôr vodiča udrela mobilom do hlavy a on sa ju snažil pravou rukou odbiť. Ona na neho znova zaútočila a on jej chytil ruku, ale následne strhol volant doľava a autobus sa mu vymkol spod kontroly. Na videu z jedného z prítomných áut, ktoré tiež zverejnila polícia, je vidieť autobus ako narazil do iného automobilu, prerazil zábradlie a spadol do rieky. Podľa polície vo Wan-čou žena aj vodič vážne ohrozili verejnú bezpečnosť a porušili zákon.

Záchranári vytiahli vrak autobusu z rieky v stredu v noci. Doteraz našli telá 13 ľudí, dvaja zostávajú nezvestní, píše čínska agentúra Sin-chua.

3 debata chyba
Viac na túto tému: #Čína #nehoda autobusu