Rusko zverejnilo video svojich stíhačiek Su-57

Rusko zverejnilo v pondelok na sociálnej sieti Twitter videozábery svojich najmodernejších stíhačiek piatej generácie Suchoj Su-57 v Sýrii. Ruské ministerstvo obrany oznámilo, že stíhačky v rámci testov podnikli nad Sýriou viac ako desať letov na potvrdenie svojich výkonnostných charakteristík.

19.11.2018 20:53
Rusko Deň víťazstva výročie oslavy Foto: ,
Ruské stíhacie lietadlo 5. generácie Su-57 počas vojenskej prehliadky v Moskve.
debata (984)

„Lety boli vykonané s cieľom potvrdiť stanovené schopnosti najnovšieho lietadla v skutočnom bojovom prostredí,“ citovala z vyhlásenia ministerstva agentúra TASS.

Podľa rezortu bolo testovanie zamerané na letové a technické charakteristiky, inteligentnú technológiu riadenia informácií, palubné systémy a zbraňové systémy, a to v oblasti s vysokými teplotami či zložitým reliéfom.

Podľa agentúry TASS sú stíhačky Su-57 navrhnuté tak, aby ničili všetky typy vzdušných cieľov na dlhú a krátku vzdialenosť, pozemné i námorné ciele a prekonali ich protivzdušnú obranu. Sú vybavené technológiou stealth.

Aktivisti, ktorí monitorujú vývoj na bojiskách v Sýrii, už vo februári informovali, že strojový park ruského letectva na základni Humajmím bol posilnený o Su-57. Stroje zamerala na základni aj izraelská družica Eros-B.

984 debata chyba
Viac na túto tému: #Sýria #ruské stíhačky #Suchoj #Su-57