Radikáli zabili v Nigeri sedem pracovníkov francúzskej firmy

Skupina ozbrojencov v noci na dnes povraždila osem ľudí pri útoku na lokalitu na juhovýchode Nigeru, kde francúzska spoločnosť Foraco hĺbi studne. Informovala o tom agentúra Reuters s odvolaním sa na bezpečnostné a firemné zdroje.

22.11.2018 15:18
debata (6)

Podľa vyhlásenia spoločnosti skupina teroristov dve hodiny po polnoci prepadla malú budovu, v ktorej spali pracovníci firmy a sedem z nich zavraždili. Okrem nich zabili tiež jedného štátneho úradníka. Ďalších päť zamestnancov firmy Foraco bolo zranených, pričom dvaja vážne.

Nemenovaný predstaviteľ spoločnosti spresnil, že dotknutý úradník bol unesený a neskôr nájdený neďaleko s prerezaným hrdlom.

Podľa bezpečnostného zdroja agentúry útok veľmi pravdepodobne vykonali radikáli z džihádistickej skupiny Boko Haram. Práve jej ozbrojenci majú zvyčajne na svedomí podobné vražedné akcie v oblasti Diffa blízko hraníc s Nigériou.

Boko Haram sa snaží od roku 2009 vytvoriť na severovýchode Nigérie islamský štát a vykonáva pritom opakované útoky aj na území susedných štátov – Nigeru, Čadu a Kamerunu. O život už pri svojich zločineckých aktivitách ozbrojenci pripravili tisíce civilistov.

6 debata chyba
Viac na túto tému: #Afrika #Boko Haram #Niger