VIDEOKOMENTÁR: Exkluzívne z Ukrajiny. Tisíce ľudí idú do zóny bojov

Reportér denníka Pravda Boris Latta sa na Ukrajine dostal na hranicu medzi zónou mieru a bojov. Pozrite si video TV Pravda.

18.01.2019 06:00
debata (233)

VIDEO: Napätie na mieste, kde v Luhanskej oblasti oboma smermi putujú tisíce ľudí medzi oblasťou kontrolovanou Kyjevom a územím ovládaným separatistami. Zábery z prechodu Stanica Luhanska asi kilometer vzdialeného od stále zdevastovaného mosta sa začínajú od 1. minúty a 15. sekundy.

Video

Zábery z takzvanej čiary – miesta prechodu medzi oblasťou kontrolovanou Kyjevom a samozvanou Luhanskou ľudovou republikou, kde pôsobia separatisti, reportér denníka Pravda vyhotovil pri príležitosti pracovnej cesty ministra zahraničných vecí a európskych záležitostí Miroslava Lajčáka na Ukrajine.

Lajčák ako úradujúci predseda Organizácie pre bezpečnosť a spoluprácu v Európe (OBSE) hľadal východisko z utrpenia Ukrajincov hlavne v Donbase nielen v Kyjeve, ale aj priamo uprostred mínového poľa v okolí Stanice Luhanska, jediného priechodu medzi územím kontrolovaným Kyjevom a samozvanou Luhanskou ľudovou republikou. Zároveň zopakoval, že OBSE nielen monitoruje situáciu na východe Ukrajiny, ale má aj politické páky, ktoré môžu pomôcť dostať znepriatelené strany za rokovací stôl. A to je, ako minister zdôraznil, aj jedna z úloh predsedníctva SR v OBSE počas roku 2019.

© Autorské práva vyhradené

233 debata chyba
Viac na túto tému: #Ukrajina #Luhanská oblasť