Útok na policajnú akadémiu v Bogote neprežilo najmenej 21 ľudí

Najmenej 21 ľudí zahynulo v Bogote pri štvrtkovom výbuchu auta s trhavinami v areáli policajnej akadémie. Ďalších 68 ľudí bolo pri incidente zranených. Vyplýva to z najnovšej bilancie tamojšej polície, napísala dnes agentúra AFP. K zodpovednosti za čin sa doposiaľ nikto neprihlásil.

18.01.2019 07:02
Kolumbia, bogota, útok, polícia Foto: ,
Policajní pracovníci v blízkosti miesta explózie v areáli policajnej akadémie.
debata (1)

Išlo o najväčší útok proti polícii alebo armáde v hlavnom meste za posledné roky. Útok uskutočnil podľa prokuratúry 56-ročný José Aldemar Rojas s pick-upom značky Nissan, v ktorom viezol 80 kilogramov výbušnín. Medzi mŕtvymi je aj jeden občan Panamy a Ekvádoru. Prezident Iván Duque prisľúbil, že tento „úbohý teroristický čin neostane nepotrestaný“.

Auto naložené výbušninami vybuchlo pred prísne stráženou policajnou akadémiou nachádzajúcou sa v širšom centre mesta. Na záberoch z miesta nešťastia bolo vidieť okrem zhoreného auta zdevastované časti okolitých budov, množstvo sanitiek a vo vzduchu lietali vrtuľníky zdravotnej služby.

K útoku sa zatiaľ nikto neprihlásil, v podozrení je však najmä militantná ľavicová Národná oslobodzovacia armáda (ELN), ktorá v posledných mesiacoch stupňuje svoj ozbrojený boj proti policajným a armádnym cieľom.

1 debata chyba
Viac na túto tému: #Bogota #kolumbia #výbuch auta