Španielsko: Záchranárov spustili do šachty, odtiaľ sa prekopú k dieťaťu v diere

Španielski špecializovaní banskí záchranári sa spustili dolu do hlbokej šachty, z ktorej chcú vykopať tunel a dostať sa tak k dvojročnému chlapcovi, ktorý je uviaznutý pod zemou v úzkej diere už 11 dní.

24.01.2019 23:03
debata (3)

Príslušníci záchranných služieb sa zo všetkých síl snažia zachrániť Julena Rosellóa, ktorý 13. januára spadol do úzkeho, 110 metrov hlbokého skúšobného vrtu na vidieku v južnom Španielsku. Vrt urobili robotníci, ktorí hľadali vodu.

Jedinou stopou, že sa chlapča nachádza vo vyvŕtanej diere, je zatiaľ vlas, ktorý sa zhoduje s DNA dieťaťa.

Predstavitelia záchranných služieb uviedli, že vo štvrtok použili na tento účel vyrobenú klietku a v nej spustili baníkov dolu do šachty, ktorú vyhĺbili súbežne so skúšobným vrtom na vodu.

Záchranári odhadujú, že budú potrebovať 24 hodín na vykopanie štvormetrového tunela k miestu, na ktorom sa podľa ich predpokladu chlapček nachádza.

Dieťa spadlo do hlbokého vrtu na vodu v horskej oblasti neďaleko dediny Totalán, keď v nedeľu počas popoludňajšej prechádzky ušlo rodičom.

Vrt, ktorý je pre dospelého príliš úzky, urobili robotníci pred mesiacom počas hľadania vody a nebol zakrytý ani chránený, informovali už skôr španielske médiá.

3 debata chyba
Viac na túto tému: #Španielsko #chlapec