Dublinské letisko nakrátko prerušilo pre dron prevádzku

Medzinárodné letisko v írskom hlavnom meste Dublin prerušilo vo štvrtok nakrátko prevádzku po tom, ako bol nad pristávacou plochou spozorovaný dron. S odvolaním sa na vyhlásenie letiska o tom informuje spravodajská stanica Sky News.

21.02.2019 13:42
debata (1)

„Z bezpečnostných dôvodov dočasne prerušujeme letové operácie… pre potvrdené spozorovanie dronu nad pristávacou dráhou,“ oznámilo vedenie letiska na svojom účte na Twitteri. Cestujúcim zároveň odkázalo, aby aktualizované informácie o letoch sledovali na stránkach svojich aerolínií či účte letiska na Twitteri.

Zhruba o štvrť hodinu neskôr letisko na Twitteri informovalo, že jeho prevádzka je už obnovená a pasažierom sa za spôsobené nepríjemnosti ospravedlnilo.

Drony spôsobujú čoraz viac problémov leteckej doprave vo svete. V decembri minulého roka, krátko pred vianočnými sviatkami, bolo letisko Gatwick pri Londýne, druhé najrušnejšie v Británii, ochromené v dôsledku pozorovania dronov na 36 hodín. Viedlo to k zrušeniu alebo odkloneniu približne 1 000 letov a spôsobilo problémy viac ako 100-tisíc cestujúcim.

1 debata chyba
Viac na túto tému: #Írsko #letisko #dron #Dublin