Pri povodniach v Indonézii prišlo o život najmenej 63 ľudí

Najmenej 63 ľudských životov si vyžiadali bleskové povodne v indonézskej provincii Papua. Desiatky ďalších ľudí bolo vážne zranených. Informovala o tom dnes agentúra Nová Čína s odvolaním sa na miestny úrad pre katastrofy. Počet obetí sa môže ešte zvýšiť, pretože pátranie po desiatkach nezvestných zatiaľ neskončilo.

17.03.2019 10:06
INDONESIA-FLOODS/ Foto: ,
Na snímke ľudia odstraňujúci následky povodní v regióne Sentani, v indonézskej provincii Papua, ktoré si vyžiadali desiatky ľudských životov.
debata

Oblasť Sentani v blízkosti hlavného mesta provincie bola od soboty zasiahnutá prívalovými dažďami, ktoré vyvolali povodne, uviedol jeden z úradníkov Cory Simbolon. Voda však už ustúpila a na hlavných cestách zostalo bahno, kmene a sutiny.

Povodeň poškodila najmenej deväť domov, dva mosty a malé lietadlo na hlavnom regionálnom letisku. Letisko v Sentani, ktoré je hlavným prepravným centrom provincie, však zostáva otvorené. Úrady museli nájsť náhradné ubytovanie pre viac ako 120 ľudí, ktorých domovy zasiahli povodne. Na mieste pomáha aj Červený kríž a dobrovoľníci.

Záplavy sú v Indonézii pomerne časté, každoročne zasahujú v období dažďov rôzne časti krajiny a zvyčajne si vyžiadajú desiatky životov. Experti vinia z povodní tiež odlesňovanie krajiny či odpadky, ktoré upchávajú vodné toky.

debata chyba
Viac na túto tému: #prívalové povodne #indonézia #prívalové dažde