Kremeľ vyzval USA, aby nezasahovali do vzťahov Ruska s Venezuelou

Hovorca Kremľa Dmitrij Peskov vo štvrtok uviedol, že Washington by si nemal robiť "starosti" v súvislosti so vzťahmi medzi Ruskom a Venezuelou a vyzval USA, aby Venezuelu postihnutú krízou nechali, nech sama rozhodne o svojom osude. Informovala o tom agentúra AFP.

28.03.2019 22:55
Dmitrij Peskov Foto: ,
Hovorca Kremľa Dmitrij Peskov
debata (64)

„Nemyslíme si, že tretie krajiny by si mali robiť starosti o naše bilaterálne vzťahy,“ povedal Peskov reportérom. „Nezasahujeme do vnútorných záležitostí Venezuely a očakávame, že tretie krajiny budú nasledovať náš príklad a Venezuelčanov nechajú, aby o svojom osude rozhodli sami,“ pokračoval hovorca.

Hovorkyňa ruského ministerstva zahraničných vecí Marija Zacharovová vo štvrtok odmietla výzvy USA, aby Rusko stiahlo svojich vojakov z Venezuely a zastavilo ďalšie formy podpory venezuelského prezidenta Nicolása Madura.

Rusko podľa jej slov poslalo vojakov do Venezuely na základe bilaterálnej dohody, pričom spochybnila dôvody na ich stiahnutie, ktoré v stredu uviedol americký viceprezident Mike Pence.

„Bolo to na základe medzinárodného práva, amerického práva alebo na základe nejakého iného právneho úkonu, o ktorom nikto nevie?“ povedala a Penceov pokus o vydávanie príkazov suverénnemu štátu označila za arogantný.

64 debata chyba
Viac na túto tému: #Rusko #Venezuela #Kremeľ