Trump sa v apríli vo Washingtone stretne s juhokórejským prezidentom

Americký prezident Donald Trump sa v dňoch 10.-11. apríla vo Washingtone stretne so svojím juhokórejským náprotivkom Mun Če-inom. S odvolaním sa na piatkové vyhlásenie úradu juhokórejského prezidenta o tom informovala agentúra Jonhap.

29.03.2019 08:13
Južná Kórea, Mun Če-in Foto: ,
Juhokórejský prezident Mun Če-in.
debata

„Obaja lídri absolvujú obsiahle rozhovory, počas ktorých budú hľadať možnosti, ako posilniť spojenectvo Soulu s Washingtonom. Budú tiež koordinovať svoje kroky s cieľom posilniť mier na Kórejskom polostrove prostredníctvom jeho úplnej denuklearizácie,“ uviedli predstavitelia úradu vo svojom vyhlásení.

Malo by ísť o prvé stretnutie amerického a juhokórejského prezidenta od krachu februárového rokovania Trumpa s vodcom Kórejskej ľudovodemokratickej republiky (KĽDR) Kim Čong-unom.

Americký prezident sa so severokórejským lídrom stretol na dvoch summitoch, cieľom ktorých bolo dohodnúť sa na zastavení severokórejského jadrového programu výmenou za ústupky v oblasti ekonomických sankcií.

Druhý summit Trump-Kim, ktorý sa konal 27. a 28. februára vo vietnamskej metropole Hanoj, sa skončil predčasne. Americký prezident podľa vlastných slov rokovania opustil vo chvíli, keď severokórejský vodca údajne žiadal úplné zrušenie amerických sankcií uvalených na KĽDR.

debata chyba
Viac na túto tému: #Južná Kórea #summit #Donald Trump #Mun Če-in