Brniansky starosta zverejnil video zo zrážky trolejbusu s električkou

Starosta mestskej časti Brno-Bohunice Antonín Crha zverejnil vo štvrtok na Facebooku video zachytávajúce zrážku trolejbusu a električky z 1. apríla v Brne, pri ktorej utrpelo zranenia 40 ľudí, z toho trinásti ťažké. Informoval o tom český spravodajský portál Novinky.cz.

04.04.2019 18:52
CZECH REPUBLIC CRASH Foto: ,
Na snímke následky dopravnej nehody, pri ktorej sa zrazil trolejbus s električkou v Brne, 1. apríla 2019
debata (1)

Na videu je vidieť, že trolejbus ide rovno po električkových koľajniciach a náhle zabočí priamo do jazdnej dráhy oprotiidúcej električky, s ktorou sa zrazí. Crha pre denník Právo povedal, že video mu niekto poslal, ale už nevie, kto.

Policajti v stredu uviedli, že príčinu zrážky stále vyšetrujú, ale preferujú technickú poruchu. „Z prehliadky miesta dopravnej nehody a z ďalších dosiaľ urobených úkonov trestného konania sa zdá ako najpravdepodob­nejšia verzia technická porucha na trolejbuse,“ oznámil hovorca polície Jan Šváb.

Okrem toho prichádza do úvahy ako príčina nehody napríklad i zlyhanie vodiča. Policajti riešia prípad ako podozrenie zo všeobecného ohrozenia z nedbanlivosti.

Nešťastie sa stalo v pondelok 1. apríla po 13.30 h SELČ na brnianskej križovatke ulíc Masná a Křenová. Inšpekcia koľajovej dopravy informovala, že električka išla bez cestujúcich s označením „služobná jazda“. Škodu odhadli na vyše milión českých korún (39 000 eur).

Riaditeľ brnianskeho dopravného podniku DPMB Miloš Havránek oznámil, že na špeciálnu linku zriadenú podnikom sa ozvalo zatiaľ desať postihnutých cestujúcich. Išlo vo väčšine prípadov o materiálne požiadavky, v jednom prípade požiadal účastník dopravnej nehody aj o psychologickú pomoc. Havránek zdôraznil, že požiadavky všetkých cestujúcich – napríklad bolestné, náklady na liečenie, úhrada za zničené oblečenie a podobne – budú vybavené, dodali Novinky.cz.

1 debata chyba
Viac na túto tému: #Česko #električka #dopravná nehoda #Brno #trolejbus