V Rusku napadli novinára, ktorý písal o údajných nekalých praktikách Čerčesova

Ruského športového novinára Vasilija Utkina v utorok napadli na ulici a jeho tvár poliali tekutinou, našťastie však nešlo o kyselinu. Tamojší známy žurnalista je presvedčený, že za útokom na jeho osobu stojí tréner ruskej futbalovej reprezentácie Stanislav Čerčesov.

05.04.2019 12:51
tréner rusko futbal  Stanislav Čerčesov Foto: ,
Tréner ruskej futbalovej reprezentácie Stanislav Čerčesov.
debata

Neznámi páchatelia si mali incident natočiť na mobilný telefón, čo iba potvrdzuje, že konali v mene niekoho s cieľom zastrašiť športového novinára.

„Kolegovia, som v takmer úplnom poriadku,“ odkázal Utkin prostredníctvom twitteru a na priloženej fotografii s podobizňou Čerčesova naznačil, koho upodozrieva z objednania útoku. Utkin v nedávnom období napísal o Čerčesovovi článok, v ktorom uviedol, že kouč pozýval do národného tímu niekoľko hráčov iba preto, aby zvýšil ich trhovú hodnotu. Čerčesov tak mal konať na základe dohody s hráčskym agentom Alanom Aguzarovom a pri prípadných transferoch mal dostávať dohodnutý podiel z predaja hráčov. Takéto prípady mali nastať u futbalistov Alexandra Tašajeva a Konstantina Rauscha.

Čerčesov je trénerom ruskej „zbornej“ od roku 2016. Na vlaňajších MS priviedol mužstvo do štvrťfinále, v ktorom prehralo až po jedenástkovom rozstrele s neskoršími striebornými medailistami z Chorvátska.

debata chyba
Viac na túto tému: #útok #futbal #Rusko #novinár #Stanislav Čerčesov