Ozbrojený mladík prepustil z obchodu v Toulouse všetkých rukojemníkov

Na slobode sú už všetky osoby, ktoré ako rukojemníkov v utorok popoludní v jednom z obchodov na predmestí mesta Toulouse v kraji Haute-Garonne na juhu Francúzska zadržiaval 17-ročný mladík. Informoval o tom spravodajský portál RTL.

07.05.2019 19:54 , aktualizované: 23:26
Francúzsko / Toulouse / Foto: ,
Príslušníci policajných zložiek zaistili okolie obchodu v predmestí Blagnac mesta Toulouse, v ktorom 17-ročný mladík zadržiaval štyroch ľudí.
debata (13)

Strelnou zbraňou ozbrojený mladík vošiel do obchodu okolo 16.20 h a on sám zatelefonoval na políciu, aby oznámil, že tam zadržiava štyroch ľudí. Spravodajský portál RTL spresnil, že ide výlučne o ženy.

Do obchodu so zmiešaným tovarom na predmestí Blagnac, kde k rukojemníckej dráme došlo, vyrazilo špeciálne policajné komando. Polícia miesto incidentu a jeho okolie uzavrela. Do Blagnacu bola povolaná elitná policajná jednotka, ako aj posila zo základne Bievres v kraji Essonne, ktorá sa na miesto zásahu prepravovala vrtuľníkom. Polícia požiadala obyvateľov Blagnacu, aby nevychádzali.

Neskôr večer portál RTL informoval, že jednu z rukojemníčok muž krátko pred 20.00 h SELČ prepustil na slobodu. O pol hodiny neskôr prepustil aj zvyšné tri osoby. Portál France Info spresnil, že mladík naďalej zostáva v obchode, ktorý obsadil.

V čase, keď polícia dorazila na miesto činu, mladík mal na hlave motocyklovú prilbu. Predtým, ako stiahol roletu na výklade obchodu, vystrelil do vzduchu.

Podľa portálu LCI mladík nevzniesol žiadne požiadavky, ale tvrdil, že patrí k „milíciám žltých viest“. Žlté vesty sú hnutím, ktoré od vlaňajšieho 17. novembra vo Francúzsku protestuje proti vláde prezidenta Emmanuela Macrona.

Agentúra AFP informovala, že mladík je obyvateľom Blagnacu a už v minulosti mal problémy so zákonom. AFP dodala, že 15. februára bol zadržaný ako jeden z účastníkov protivládnych protestov žltých viest.

RTL s odvolaním sa na policajné zdroje uviedla, že v tomto štádiu polícia zatiaľ vylučuje teroristický motív, ide o nevydarenú ozbrojenú lúpež, ktorá prerástla v rukojemnícku drá­mu.

13 debata chyba
Viac na túto tému: #rukojemnícka dráma #Toulouse