Streľbu na škole v USA neďaleko Columbine neprežil jeden študent

Dvojica strelcov v utorok na škole na predmestí Denveru zabila 18-ročného študenta a zranila ďalších najmenej sedem spolužiakov. Informovala o tom v noci na stredu agentúra Reuters. Ranených previezli do nemocnice, niektorých v kritickom stave. Obaja podozriví sú tiež študenti, jeden z nich je neplnoletý. Teraz sú v policajnej väzbe.

08.05.2019 07:00
debata (6)

Miestne nemocnice prijali najmenej osem ranených, niektorých v kritickom stave. Museli ich operovať. Medzi nimi bol aj 18-ročný študent, ktorý neskôr svojim zraneniam podľahol, oznámil miestny šerif Tony Spurlock.

Spurlock predtým na tlačovej konferencii povedal, že dvojica strelcov vošla do školy a spustila paľbu na študentov v dvoch triedach. Všetkým obetiam bolo najmenej 15 rokov.

Polícia a bezpečnostné zložky sa odmietli vyjadriť k možnému motívu besnenia s vysvetlením, že vyšetrovanie, s ktorým pomáha aj Federálny úrad pre vyšetrovanie (FBI), je len na začiatku.

Spurlock povedal, že obaja strelci boli študentmi na tej istej škole so zameraním na prírodné vedy, techniku ​​a matematiku v Highlands Ranch južne od Denveru. Šerif ďalej bez ďalších podrobností povedal, že bola zabezpečená jedna strelná zbraň.

Strelci zaútočili popoludní miestneho času, školu navštevuje viac ako 1850 detí od škôlky až po 12. triedu. Neďaleko sa nachádza aj pobočka miestnej polície, takže policajti boli na mieste takmer okamžite.

Incident sa odohral týždeň po tom, keď 22-ročný muž strieľal v areáli Severokarolínskej univerzity v Charlotte a pištoľou zastrelil dvoch ľudí a ďalších štyroch zranil. Strelca zatkli.

Škola v Highlands Ranch je vzdialená len necelých deväť kilometrov od strednej školy Columbine na denverskom predmestí Littleton. Pred 20 rokmi tam dvaja študenti zastrelili dvanásť spolužiakov a učiteľov a nakoniec aj seba. Ďalších 24 ľudí bolo zranených.

6 debata chyba
Viac na túto tému: #USA #streľba #Columbine