Na Srí Lanke sa dnes uskutočnili prvé nedeľné omše od útokov

V katolíckych kostoloch na Srí Lanke sa dnes uskutočnila prvá pravidelná nedeľná omša od veľkonočných teroristických útokov, pri ktorých zahynulo viac ako 250 osôb. Informovala o tom agentúra AP.

12.05.2019 08:58
debata

V uliciach vedúcich ku kostolom hliadkujú ozbrojení vojaci a policajti a okolie kostolov je ohradené. Každý, kto vstupuje do ohradenej oblasti, musí predložiť preukaz totožnosti a je prehľadaný. Parkovanie blízko kostolov je zakázané a úrady požiadali veriacich, aby si nenosili veľkú batožinu.

Agentúra Reuters tiež uviedla, že srílanské úrady zatkli duchovného, ​​ktorý študoval v Saudskej Arábii a podľa vyšetrovateľov bol v spojení so Zahránom Hašímom podozrivým z organizovania veľkonočných teroristických útokov. Zatknutý je zakladateľom Centra pre islamskú orientáciu, ktoré prevádzkuje mešitu, náboženskú školu a knižnicu v Kattankudy, prevažne moslimskom meste na východnom pobreží krajiny, odkiaľ pochádzal Haším.

Na Veľkú noc sedem samovražedných atentátnikov zaútočilo na dva katolícke a jeden protestantský kostol a tri luxusné hotely. K zodpovednosti za útok sa prihlásil Islamský stať, uskutočnila ho miestna skupina radikalizovaných moslimov.

debata chyba
Viac na túto tému: #Srí Lanka #teroristický útok na Srí Lanke