Poštárka v Prahe sa priotrávila neznámou látkou

Tridsaťdvaročná poštárka z Prahy dnes skončila v nemocnici po tom, čo sa priotrávila neznámou látkou, ktorá sa vyliala z jednej zásielky. Poštu na ulici U Trezorky museli hasiči evakuovať. Povedal to ich hovorca Martin Kavka. Prípadom sa zaoberajú kriminalisti.

23.05.2019 18:25
debata (1)

Pracovníci Českej pošty prípad ohlásili polícii po 15:00. Na miesto dorazili chemickí špecialisti hasičov, ktorí vykonali prvé merania. „Bezprostredné nebezpečenstvo nehrozilo. Podľa počiatočných zistení by malo ísť o zľahka zásaditú látku na báze prírodného rozpúšťadla. Vo vyššej koncentrácii ale môže spôsobiť zdravotné problémy,“ uviedol Kavka.

Chemici látku z pošty odviezli a hasiči priestor vyvetrali. „Potom sme objekt opäť odovzdali pracovníkom pošty,“ dodal Kavka.

„Kriminalisti v súčasnosti zisťujú zloženie neznámej látky a hľadajú odosielateľa. Ďalšie informácie zatiaľ nebudeme oznamovať,“ povedala hovorkyňa pražskej polície Andrea Zoulová.

Žena skončila na urgentnom príjme jednej z pražských nemocníc. „Išlo o intoxikáciu neznámou látkou,“ uviedla hovorkyňa pražských záchranárov Jana Poštová.

1 debata chyba
Viac na túto tému: #Česko #otrava #pošta