Útok nožom na cestujúcich v Japonsku si vyžiadal dve obete a 19 zranených

Muž zaútočil v utorňajšej rannej špičke nožom na cestujúcich, ktorí čakali na autobus na zastávke v meste Kawasaki, pričom zabil dvoch ľudí a zranil najmenej ďalších 16, vrátane 13 detí. Informovali o tom agentúry AP, AFP a DPA s odvolaním sa na japonské úrady.

28.05.2019 06:41 , aktualizované: 08:21
debata (1)

Muž sa vrhol na skupinu žiačok a kričal „Zabijem vás!“. Obeťami sú 12-ročné dievča a 39-ročný muž, 16 ľudí utrpelo zranenia a tri žiačky sú v kritickom stave.

Záchranári previezli zranených do neďalekých nemocníc, avšak jedno dieťa a dvaja dospelí útok zrejme neprežili.

Podľa úradov polícia útočníka zatkla a na zastávke zaistila dva nože. Zatiaľ nie sú známe žiadne detaily o mužovej identite či motíve činu.

Japonský premiér Šinzó Abe vyjadril v súvislosti s útokom „silný hnev“ a označil ho za „hrozný“ čin. Informovala o tom agentúra AFP.

„Je to mimoriadne hrozný prípad. Cítim silný hnev. Pozostalým vyjadrujem úprimnú sústrasť a dúfam, že zranení sa rýchlo zotavia,“ uviedol japonský premiér po útoku vo svojej prvej oficiálnej reakcii, ktorú odvysielala tamojšia televízia.

Sústrasť vyjadril aj prezident USA Donald Trump, ktorý v utorok končí návštevu Japonska.

Japonsko je jednou z vyspelých krajín s najnižším počtom násilných zločinov na svete a masové útoky sú mimoriadne zriedkavé.

1 debata chyba
Viac na túto tému: #útok #Japonsko #nôž