Na Cypre našli telo siedmej obete sériového vraha

Cyperská polícia našla siedmu obeť vojenského kapitána, ktorého považujú za prvého sériového vraha v krajine. Telo šesťročnej Sierry Granze našli na dne jazera Memi, juhovýchodne od hlavného mesta Nikózia. Informuje o tom spravodajský portál BBC.

13.06.2019 07:09
debata

Nikosa Metaxasa zatkli pre podozrenie z vrážd v apríli. Ako uvádza miestny spravodajský portál Philenews, muža vzali k jazeru po tom, čo vyšetrovateľom povedal podrobnosti o tom, ako sa zbavil tela obete. Už skôr sa Metaxas priznal, že mŕtve dievča hodil do jazera po tom, čo zabil jeho matku Mary Rose Tiburcio.

Muž sa v apríli priznal k únosom a vraždám troch žien z Filipín, dcéry jednej z nich, rumunskej matky s dcérou a ženy, ktorá pravdepodobne pochádza z Nepálu. Ostatky všetkých obetí už našli.

Úrady na Cypre pre prípad čelia obvineniam, že nevykonali plnohodnotné vyšetrovanie, keď po prvý raz dostali hlásenie o nezvestných ženách. Kauza tiež vyvolala otázky týkajúce sa pracovných podmienok pomocníčok v domácnostiach v krajine, ktoré sú podľa mnohých kritikov podobné modernému otroctvu.

debata chyba
Viac na túto tému: #Cyprus #sériový vrah