Stuttgarter Zeitung: Merkelová netrpí žiadnou vážnou chorobou

Nemecká kancelárka Angela Merkelová netrpí žiadnou vážnou chorobou, a to ani Parkinsonovou, píše denník Stuttgarter Zeitung. Odvoláva sa pritom na vládne kruhy. Obavy o zdravie čoskoro 65-ročnej političky vyvolal silný tras, ktorý ju pri oficiálnych príležitostiach v posledných dvoch týždňoch postihol hneď dvakrát. V druhom prípade bola podľa Stuttgarter Zeitung príčinou indispozície spomienka na prvú takúto udalosť.

28.06.2019 10:26
debata (77)

Merkelovú, ktorej sa niečo podobné stalo už pred dvoma rokmi pri návšteve Mexika, silný telesný tras postihol minulý týždeň pri stretnutí s ukrajinským prezidentom Volodymyrom Zelenským. Kancelárka, podľa ktorej za to mohol nedostatok vody, sa potom nechala dôkladne vyšetriť. „Lekári nič nenašli, ani žiadny náznak Parkinsona,“ konštatuje denník.

Po druhý raz šéfku nemeckej vlády postihol tras vo štvrtok pri menovaní novej ministerky spravodlivosti Christine Lambrechtovej. V tomto prípade vraj za to mohla psychika. „Nie je žiadny dôvod na obavy. Spomienka na udalosť z minulého týždňa viedla k tejto situácii, ide o proces psychologického spracovania,“ cituje denník zdroj z vládnych kruhov.

Merkelová je kancelárkou od roku 2005, a je tak roky vystavená vysokému pracovnému tempu a veľkému tlaku. Aj preto teraz lekári političke, ktorej v apríli zomrela matka, odporučili, aby si oddýchla.

77 debata chyba
Viac na túto tému: #Angela Merkelová