Budovy sídla Facebooku boli kvôli podozreniu na sarín evakuované

V meste Menlo Park v Kalifornii boli v pondelok evakuované štyri budovy, ktoré sú súčasťou sídla spoločnosti Facebook. Do skladu, kde sa triedi pošta, bola doručená zásielka, v ktorej kontrola detekovala nervový plyn sarín. Látka sa nakoniec ale nenašla, informovala dnes agentúra Reuters.

02.07.2019 13:46
Facebook Foto: ,
Ilustračné foto.
debata

Podozrivá zásielka bola do sídla Facebooku doručená okolo 11:00 miestneho času (20:00 SELČ). Na miesto dorazili hasiči a tiež agenti Federálneho úradu pre vyšetrovanie (FBI). Podľa hasičov nikto nejavil známky zasiahnutia touto chemikáliou.

Dnes úrady oznámili, že areál je bezpečný. Hasiči ani experti na nebezpečné látky žiadny toxický materiál nenašli, povedal hovorca hasičov v Menlo Parku Jon Johnston. „Žiadny sarín tu nie je,“ povedal Johnston agentúre Reuters.

Agentúra predtým s odvolaním sa na hasičov informovala, že látke mohli byť vystavení dvaja ľudia, u ktorých sa ale neprejavili žiadne symptómy.

Sarín je vysoko toxická, nervovo-paralytická bojová chemická látka. Po zasiahnutí organizmu väčšou dávkou nasleduje dusenie, kŕče, spomaľuje sa činnosť srdca a nastáva smrť.

Facebook má po celom svete asi 2,3 miliardy aktívnych užívateľov, za minulý rok mal tržby 55 miliárd dolárov. Zároveň ale čelí kritike kvôli nakladaniu s osobnými údajmi, stal sa tiež terčom kybernetických útokov. Vlani v decembri si hrozba bombou vyžiadala evakuáciu niekoľkých budov podniku v Menlo Parku. Žiadna bomba sa ale nenašla.

debata chyba
Viac na túto tému: #facebook #sarín #evakuácia