Monzúnové dažde si v Bangladéši, Indii a Nepále vyžiadali takmer 40 obetí

Najmenej päť ľudí prišlo o život v Bangladéši, ktorý podobne ako okolité štáty Indiu a Nepál zasiahli silné monzúnové dažde. Tie spôsobili záplavy a zosuvy pôdy, informovala v sobotu agentúra DPA s odvolaním sa na miestne úrady.

13.07.2019 17:46
debata

V hornatých oblastiach na juhovýchode krajiny v okresoch Chagračari, Rángámáti a Bándarabán museli úrady evakuovať do bezpečia stovky ľudí.

Dve osoby zomreli v okrese Rángámáti, keď ich domy zaplavilo veľké množstvo bahna, ktoré sa zosunulo z priľahlého kopca v dôsledku silných dažďov trvajúcich už niekoľko dní.

V pohorí Bándarabán vytiahli z rieky telo jedného muža. Ďalší dvaja ľudia prišli o život po zásahu bleskom na severovýchode krajiny.

Len v okrese Rángámáti evakuovali do 131 štátom zriadených príbytkov 1300 ľudí.

V Nepále si niekoľkodňové monzúnové dažde vyžiadali už najmenej 27 mŕtvych, 15 ľudí je nezvestných. Záplavy postihli najmä hlavné mesto Káthmandu a východ krajiny.

V Indii postihli záplavy a zosuvy pôdy štát Ásam, kde ohrozujú okolo 870 000 ľudí. Od stredy si vyžiadali najmenej šesť obetí. Rozvodné toky vrátane veľtoku Brahmaputra zaplavili viac ako 1500 dedín.

debata chyba
Viac na túto tému: #India #Bangladéš #Nepál #monzún