Kamión sa zasekol na priecestí. Po náraze vykoľajil vlak

O šťastí v nešťastí môže hovoriť vodič kamiónu, ktorého uzavreli závory aj s jeho nákladným autom na železničnom priecestí.

06.09.2019 15:35
debata (12)

VIDEO: Pozrite si, ako vlak narazil do stojaceho kamiónu. Nákladné auto stálo vyše dvoch minút medzi závorami. Vlak, v ktorom bolo vyše tristo ľudí, sa následne vykoľajil.

Video

Kamión sa dostal na železničné priecestie zatiaľ z nezistených príčin. Podľa svedkov bol medzi závorami až dve minúty. Po náraze ostala predná časť vlakovej súpravy vyše 180 metrov od miesta nárazu.

Nehoda sa stala v pražskej Uhříněvsi na ulici U starého mlýna. „Štyria ľahko zranení sú z vlaku a jeden z nákladného vozidla,“ povedala pre ČTK hovorkyňa záchrannej služby Jana Poštová. Podľa nej okrem záchranárskych vozidiel mierili na miesto nehody aj vrtuľník a špeciálne auto Atego, ktoré slúži k riešeniu krízových situácii.

Vo vlaku sa podľa informácii od hasičov nachádzalo v tom čase 300 ľudí. Vlak sa po náraze vykoľajil a je taktiež poškodené trakčné vedenie. Dopravu medzi Prahou a Benešovom zaisťuje náhradná autobusová doprava.

Diskutujúci na sociálnych sietiach kritizujú nielen vodiča kamiónu, ale aj ostatných svedkov. Podľa nich mali upozorňovať vlak, respektívne zdvihnúť závoru.

© Autorské práva vyhradené

12 debata chyba
Viac na túto tému: #vlak #dopravná nehoda #kamión #vykoľajenie vlaku