V Rusku sa koná vojenské cvičenie za účasti 128 000 vojakov

V Rusku sa tento týždeň koná veľké vojenské cvičenie, do ktorého sa zapojí 128 000 príslušníkov armád vrátane zástupcov Indie, Číny, Kazachstanu a Uzbekistanu, ako aj 600 lietadiel a 20 000 kusov vojenskej techniky a vybavenia. Cvičenie sa začalo v pondelok a potrvá do 21. septembra.

17.09.2019 11:39
debata (10)

Manévre s názvom Centr-2019 sa do soboty konajú na území Uralu a Sibíri a v oblasti Kaspického mora.

Úlohou cvičenia je nácvik reakcie na situáciu odohrávajúcu sa v stredoázijskom regióne, keď sa radikálne islamistické skupiny z územia fiktívneho štátu infiltrujú do susedných krajín, pričom Rusko s koalíciou spriatelených štátov majú zabrániť šíreniu teroristickej hrozby.

Cvičenia sa v Rusku konajú na šiestich vojenských cvičiskách v Rusku: v Orenburskej, Čeľabinskej, Astrachanskej a Kemerovskej oblasti, na území Dagestanu a Altajského kraja, ako aj v oblasti Kaspického mora, informovala agentúra RIA Novosti.

Niektoré fázy vojenského cvičenia uskutočnia v štátoch, ktoré sú členmi Organizácie Zmluvy o kolektívnej bezpečnosti (ODKB) – okrem Ruska je to aj Arménsko, Bielorusko, Kazachstan, Kirgizsko a Tadžikistan.

Cvičenia pozostávajú z dvoch etáp. V rámci prvej pôjde o nácvik velenia a kontroly v rámci boja proti terorizmu a nácvik odrazenia vzdušných útokov a prieskumných, pátracích a obranných akcií. Druhá etapa bude venovaná riadeniu jednotiek počas masívneho útoku, ako aj pri útoku na „nepriateľa“.

10 debata chyba
Viac na túto tému: #Rusko #vojenské cvičenie