Airbnb zavedie po streľbe v Kalifornii nové opatrenia proti večierkom

Spoločnosť Airbnb, ktorá sprostredkováva krátkodobé prenájmy, prijme osobitné opatrenia namierené proti organizovaniu nepovolených večierkov v prenajatých domovoch. Ku kroku sa uchýlila po tom, čo v piatok v Kalifornii po streľbe na nepovolenom halloweenskom večierku zomrelo päť ľudí. Na twitteri krok v sobotu oznámil šéf spoločnosti Brian Chesky.

03.11.2019 10:25
airbnb Brian Chesky Foto: ,
šéf spoločnosti Airbnb, ktorá sprostredkováva krátkodobé prenájmy, Brian Chesky.
debata (12)

Zamestnanci spoločnosti budú odteraz dôkladnejšie preverovať „vysoko rizikové“ rezervácie ubytovania a odstraňovať z platformy účty používateľov, ktorí porušia zákaz organizovania večierkov v jednotlivých domovoch. Airbnb tiež podľa Cheskyho vytvorí „tím rýchlej odozvy“, ktorý by mal reagovať na sťažnosti ohľadom nepovolených večierkov. „Musíme byť lepší. Toto je neprijateľné,“ napísal Chesky na twitteri.

Jedna užívateľka Airbnb si prenajala dom v Kalifornii pred cirkevnom sviatkom Všetkých svätých, kedy sa oslavuje ľudový sviatok Halloween. Majiteľom povedala, že v ňom prenocuje so svojou rodinou. Tvrdila, že nemôžu prespať doma, pretože niektorí jej príbuzní trpia astmatickými záchvatmi kvôli dymu z požiarov, ktoré v Kalifornii zúria už viac ako týždeň.

Majitelia domu boli podozrievaví ohľadom prenájmu na jednu noc na Halloween a nájomníčku preto znovu upozornili na zákaz organizovania večierkov. Do domu sa však aj napriek tomu v priebehu večera dostavila asi stovka ľudí, ktorých žena zvolala prostredníctvom verejnej udalosti na facebooku. Susedia na večierok upozornili majiteľa, tí sa však cestou domov už dopočuli o streľbe. Traja ľudia zomreli na mieste a ďalší dvaja potom v nemocnici podľahli svojim zraneniam. Polícia zatiaľ nikoho v súvislosti so zločinom nezatkla, na mieste sa len našli dve zbrane.

12 debata chyba
Viac na túto tému: #USA #Kalifornia #streľba #Airbnb