Vlak pri českom meste Teplice vyšiel po nesprávnej trati, evakuovali 80 ľudí

Evakuáciu 80 ľudí si vyžiadal vo štvrtok ďalší incident na železnici v Česku, pri ktorom rýchlik Krušnohor vyšiel zo stanice Retenice pri meste Teplice po nesprávne nastavenej trati a poškodil výhybku. Informoval o tom spravodajský portál Novinky.cz s odvolaním sa na vyhlásenie hovorcu Traťovej inšpekcie Martina Drápala.

16.07.2020 19:00
debata (5)

Pri nehode nikto neutrpel zranenia. Vlak spoločnosti České dráhy vyrazil zo stanice krátko pred 09.00 h. „Vlak prešiel výhybku, zastavil a priamo z vlaku evakuovali traťoví hasiči 80 ľudí a trať bola uzatvorená,“ povedal operačný dôstojník krajských hasičov.

Škodu na výhybke Drápal odhadol na 300-tisíc českých korún.

Udalosť vyšetruje správa českých železníc. Jej hovorca Marek Illiaš uviedol, že premávka na trati bola na tri hodiny prerušená a následne tam vlaky premávali len provizórne rýchlosťou desať kilometrov za hodinu. V piatok od 08.00 h do 11.00 h bude prebiehať oprava výhybky a následne by mala byť už trať bez obmedzení.

Počas posledných dní sa na železničných tratiach v Česku stala séria vážnych nehôd. V nedeľu 14. júna najmenej 15 ľudí utrpelo zranenia pri zrážke vlaku s autobusom, ku ktorej došlo na priecestí pri obci Struhařov v okrese Benešov.

V utorok 7. júla pri čelnej zrážke dvoch osobných vlakov v okrese Karlove Vary medzi stanicou Nové Hamry a dopravňou Pernink zahynuli dvaja ľudia a 24 utrpelo zranenia.

K najvážnejšej nehode došlo večer 14. júla, keď osobný vlak narazil do nákladného vlaku neďaleko Českého Brodu v Stredočeskom kraji. Pri nehode zahynul rušňovodič osobného vlaku a 35 ľudí utrpelo zranenia.

V stredu večer sa krátko po 19. hodine vykoľajil osobný vlak pri vjazde do stanice Medlešice v okrese Chrudim z miesta nehody neboli hlásené žiadne zranenia.

5 debata chyba
Viac na túto tému: #Česko #vlak #železnica #České dráhy