Trumpová oznámila plán obnovy Ružovej záhrady Bieleho domu

Prvá dáma Spojených štátov Melania Trumpová v pondelok oznámila plány na obnovu Ružovej záhrady Bieleho Domu. Vzhľad záhrady by sa po renovácii mal priblížiť dizajnu 60. rokov 20. storočia z éry Kennedyovcov, píše agentúra AP.

28.07.2020 06:53
Melania trumpová biely dom Foto: ,
Melania Trumpová na archívnej snímke prichádza do Ružovej záhrady Bieleho domu vo Washingtone. Je to len pár krokov od Oválnej pracovne. (2019)
debata (2)

Financovanie projektu bude hradené zo súkromných darov, oznámil Biely Dom.

Priestory by mali byť vylepšené pre potreby vysielania – napríklad prejavov prezidenta Donalda Trumpa, ktorý za posledné týždne v Ružovej záhrade organizoval tlačové konferencie alebo oznamoval nariadenia v čase koronakrízy.

Plán obnovy zahŕňa vylepšenie infraštruktúry a systému kanalizácie, ako aj vytvorenie lepšieho prostredia pre rastliny a kvety. Trumpová taktiež informovala, že záhrada by mala byť lepšie prispôsobená pre ľudí s telesnými postihnutiami.

„Zachovanie histórie a krásy Bieleho Domu je testamentom záväzku nášho národa, že sa bude o toto územie starať, ako aj našej oddanosti americkým ideálom – že ich budeme ochraňovať pre naše deti, ich deti a nasledujúce generácie,“ povedala Trumpová. „Samotný akt výsadby záhrady zahŕňa ťažkú prácu a nádej v možnosť žiarivej budúcnosti,“ vyjadrila sa prvá dáma USA o naplánovaných zmenách.

Plán obnovy záhrady je jedným zo série renovácií, medzi ktoré patrí zmena Červenej a Modrej izby prezidentského sídla, ako aj vybudovanie tenisového „pavilónu“ na Južnom trávniku Bieleho domu.

2 debata chyba
Viac na túto tému: #USA #Melania Trumpová