Streľba na autobusovej zastávke v Rusku si vyžiadala najmenej štyri obete

Mladý muž spustil v pondelok neskoro popoludní streľbu na autobus a na ľudí stojacich na autobusovej zastávke v meste Bor v západoruskej Nižnonovgorodskej oblasti. Štyria ľudia zomreli, ďalší traja sú zranení. Podľa agentúry TASS je zo streľby podozrivý osemnásťročný mladík, ktorý sa predtým pohádal so svojou starou mamou.

12.10.2020 20:59
debata (27)

Strelec je na úteku, polícia po ňom pátra a obyvateľov vyzvala k opatrnosti. Motív útočníka zatiaľ nie je známy. Zdroj z bezpečnostných síl ruskej agentúre povedal, že strelec po hádke s babičkou najskôr postrelil staršiu ženu, potom zabil suseda a následne zastrelil dvoch ľudí na zastávke. Potom ušiel v aute. Môže mať pri sebe dve pušky sa štyridsiatimi patrónami.

Ruské médiá najprv informovala o troch obetiach, neskôr však v nemocnici zomrela ešte staršia postrelená žena, pravdepodobne babička strelca.

Polícia v pátraní po útočníkovi používa aj bezpilotné lietadlá.

V čase činu bol mladík pravdepodobne nepríčetný, píše TASS. Agentúra AP podotkla, že niektoré médiá informujú o tom, že muž strieľal do ľudí na zastávke náhodne. Stav ranených lekári označili ako vážny.

Bor leží oproti mestu Nižnij Novgorod na ľavom brehu rieky Volgy a má asi 80 000 obyvateľov.

27 debata chyba
Viac na túto tému: #Rusko #streľba