Talianske Miláno zažíva neobvyklú zimu. Napadalo veľa snehu

Talianske veľkomesto Miláno nie je zvyknuté na také množstvo snehu, aké napadalo počas snehovej búrky v pondelok.

29.12.2020 10:56
debata (2)

Komunálni pracovníci v rúškach odpratávali približne 15-centimetrovú vrstvu na námestí Piazza del Duomo pred slávnou katedrálou Narodenia Panny Márie. Pod ťarchou snehu padali stromy aj markízy nad záhradkami kaviarní, opísala situáciu agentúra AP. Sneh podľa nej urobil radosť deťom, ale komplikoval cestu do zamestnania po prísnej vianočné uzávere pre COVID-19.

Zasnežené talianske Miláno

Nezvyčajne veľa snehu v Miláne po chumelenici 28. 12. 2020.

Fotogaléria
Zasnežené talianske Miláno
Zasnežené talianske Miláno
+4Zasnežené talianske Miláno

Druhé najväčšie talianske mesto, ktoré má 1,4 milióna obyvateľov, je v najchladnejších rokoch zvyknuté na poprašok, ale nie na súvislú vrstvu snehu. Na jednu ženu podľa agentúry ANSA spadol v dôsledku počasia stožiar z električkového vedenia a spôsobil jej zranenia hlavy.

Podľa radného zodpovedného za dopravu Marka Granelliho je prioritou odstránenie popadaných stromov a odpratávanie snehu pri vchodoch do nemocníc, zdravotných zariadení a stanovištiach na covidové testy.

V Taliansku sa zmäkčili opatrenia proti šíreniu koronavírusy. Taliani museli od 24. do 27. decembra zostať prevažne doma, ale teraz sa už môžu vo svojich mestách voľne pohybovať, aj keď väčšina služieb je zavretá alebo silne obmedzená.

S výdatným snežením sa potýkala veľká časť severného Talianska, čo spôsobilo rušenie vlakových spojov aj uzávierky horských ciest v Benátsku.

VIDEO: Zima bez snehu na Slovensku? Zmení sa to. Kde môžete očakávať niekoľko desiatok centimetrov nového snehu?

Video
2 debata chyba
Viac na túto tému: #Taliansko #počasie