Na Malte obvinili z únosu krajana trojicu Slovákov

Troch Slovákov zadržaných na Malte pre podozrenie, že tento týždeň na ostrove uniesli 30-ročného slovenského občana, od ktorého sa pokúšali vymáhať peniaze, obvinili z únosu.

30.01.2021 14:12 , aktualizované: 31.01.2021 15:40
debata (7)

Peter T. (49), Anton T. (47) a Adam M. (22) odmietli obvinenia z únosu muža, z použitia násilia proti tejto obeti a z ďalších trestných činov. Trojicu podozrivých, ktorí sú všetci slovenskí občania, chytili po tom, čo sa ich údajnej obeti podarilo ujsť a zavolať pomoc.

Sudca Joe Mifsud upozornil obvinených, že nie je prípustné, aby svoje spory v inej krajine prenášali na Maltu. Trestné stíhanie vedú policajní komisári Ryan Mario Vella a Jessica Bezzinová, dodal portál Times of Malta.

Incident sa začal v stredu večer, keď podľa polície trojica mužov pristúpila na ulici v meste Mellieha na severe Malty k 30-ročnému Slovákovi, ktorého prinútili nastúpiť do auta a zviazali mu ruky. Odviezli ho do neďalekej lesnatej oblasti, kde ho údajne priviazali k stromu, vyhrážali sa mu nožom a bili ho.

Polícia dodala, že útočníci následne previezli muža do hotela v meste Sliema, kde ho cez noc držali proti jeho vôli. Utiecť sa mu podarilo ďalší deň popoludní, keď sa únoscovia pripravovali prepraviť ho na iné miesto. Ľudia v neďalekom obchode počuli jeho volanie o pomoc a privolali políciu.

V sobotňajšom policajtom oznámení sa tiež uvádza, že u podozrivých našli veci patriace obeti a vyšetrovatelia tiež identifikovali vozidlo použité pri únose.

7 debata chyba
Viac na túto tému: #polícia #únos #Malta