Senátor Cruz odletel za teplom, jeho Texas trápia mrazy

Senátora z amerického štátu Texas Teda Cruza vo štvrtok ostro kritizovali po tom, čo odletel do mexického dovolenkového letoviska Cancún, hoci milióny ľudí v jeho štáte zápasili s následkami krutej zimy a víchrice, bez elektriny či vody.

18.02.2021 20:50
Ted Cruz Foto: ,
Ted Cruz
debata (1)

Podľa denníka Dallas Morning News a fotografií na sociálnych sieťach Cruz odletel s rodinou do Cancúnu, keď južanský štát USA, ktorý zriedkakedy zažíva kruté zimné počasie, zasiahli extrémne mrazy.

Energetické spoločnosti po celom Texase sa s vypätím všetkých síl snažili obnoviť dodávky elektriny a sedem miliónov obyvateľov v štáte dostalo odporúčanie, aby si vodu pred konzumáciou prevarili. Úrady zároveň otvorili 300 núdzových „vyhrievaných stredísk“.

Elektrina postupne vypadávala, elektrárne a veterné turbíny zamŕzali a ľudia sa pokúšali nastaviť svoje kúrenie na maximum.

Texaská Demokratická strana vyzvala republikána Cruza na rezignáciu za jeho výlet. Senátorov úrad na žiadosti médií neodpovedal.

Cruz, spojenec bývalého prezidenta Donalda Trumpa, je pokladaný za pravdepodobného republikánskeho kandidáta na prezidenta vo voľbách v roku 2024.

1 debata chyba
Viac na túto tému: #USA #Texas #Ted Cruz