Na juhu Číny sa odpálil muž, zabil štyroch ľudí a seba

Štyroch ľudí a seba zabil 59-ročný Číňan, ktorý odpálil výbušniny na predmestí Kuang-čou na juhu krajiny. Agentúra Reuters s odvolaním sa na miestnu políciu informovala, že terčom výbuchu bola budova miestneho vládneho úradu.

22.03.2021 10:15 , aktualizované: 23.03.2021 07:44
debata (3)

Ďalších päť ľudí utrpelo pri výbuchu zranenia a previezli ich do nemocnice. Polícia prípad vyšetruje. Podľa štátnej tlačovej agentúry Nová Čína išlo o sabotáž, motív zatiaľ nie je známy.

Na čínskych sociálnych sieťach sa podľa spravodajského serveru Deutsche Welle objavili informácie, že na danom predmestí sa odohrával spor medzi úradníkmi a obyvateľmi kvôli zabavovaniu ich pôdy.

Denník Kuang-čou informoval, že bomba vybuchla v kanceláriách v dedine Ming-ťing v juhočínskej metropolitnej oblasti mesta Kuang-tung.

Video zverejnené na sociálnej sieti Twitter krátko po výbuchu zachytilo telo ležiace na dlážke medzi troskami; v priestoroch sa zároveň pohybovali hasiči, policajti a predstavitelia ďalších orgánov. Úrad bol do veľkej miery zničený. Sila výbuchu vytrhla aj okná.

3 debata chyba
Viac na túto tému: #Čína #výbuch bomby