V Dubaji otvorili najhlbší bazén pre potápačov na svete. Má hĺbku 60 metrov

V Dubaji otvorili najhlbší bazén na svete. Má hĺbku 60 metrov a je v ňom 14,6 milióna litrov vody, čo je šesťkrát viac ako v olympijských bazénoch.

12.07.2021 20:37
debata (1)

Emiráty sa dostali do Guinnessovej knihy rekordov vďaka najvyššej budove sveta, najväčšej tancujúcej fontáne na svete a chcú uspieť aj s touto najnovšou atrakciou, ktorá má v čase pandémie nalákať nových turistov.

Bazén sa prvým návštevníkom otvoril minulý týždeň v stredu. Je o 15 metrov hlbší než akýkoľvek iný bazén na svete a dvakrát tak veľký, uviedol riaditeľ centra pre potápanie Deep Dive Dubai Jarrod Jablonski, ktorý má projekt na starosti.

Atmosférou má bazén pripomínať potopené mesto. Potápači v ňom môžu preskúmavať rôzne predmety dennej potreby prerastené vegetáciou. Môžu si skúsiť zavolať z telefónnej búdky, sadnúť za volant automobilu alebo posedieť pri stolíku v kaviarni. Jednotlivé miesta sú špeciálne nasvietené a dojem dotvára podmanivá hudba.

„Chceli sme si pripomenúť dedičstvo voľného potápania v Emirátoch a lov perál,“ uviedol riaditeľ bazéna, ktorý do Dubaja prišiel z amerického štátu Florida a usadil sa tam.

Lovom perál je inšpirovaný aj tvar bazénu pripomínajúci lastúru. Za hodinu v ňom návštevník zaplatí od 500 do 1 500 dirhamov (zhruba 116 až 342 eur).

V roku 2019 navštívilo Dubaj viac ako 16 miliónov turistov. Emirát dúfa, že vďaka Všeobecnej svetovej výstave EXPO plánovanej na október ich po roku a pol poznačenom pandémiou navštívi znovu mnoho.

1 debata chyba
Viac na túto tému: #bazén #Dubaj #potápači