V Pakistane vybuchol autobus s čínskymi pracovníkmi, hlásia obete

Trinásť ľudí vrátane deviatich čínskych občanov zahynulo v stredu na severozápade Pakistanu po výbuchu v autobuse, ktorý sa následne zrútil do rokliny. Informovala o tom agentúra AFP.

14.07.2021 10:51
debata (1)

K nešťastiu došlo v okrese Horný Kohistán v provincii Chajbar Paštúnchwá, keď autobus viezol čínskych inžinierov, geodetov a členov technického personálu, ktorí sa tam podieľajú na stavbe priehrady.

„Výbuch viedol k požiaru motora, pričom sa vozidlo zrútilo do rokliny,“ uviedol pre AFP miestny vysokopostavený úradník, ktorý si neželal byť menovaný. Podľa neho utrpelo zranenia 28 ďalších čínskych občanov.

Nemenovaný predstaviteľ tamojšej polície incident potvrdil s tým, že „išlo o silný výbuch, ale jeho povaha zatiaľ nie je známa“.

Čínske veľvyslanectvo v Pakistane zverejnilo následne vyhlásenie, podľa ktorého „sa určitý projekt čínskej firmy v Pakistane stal terčom útoku, ktorý spôsobil smrť čínskych štátnych príslušníkov“. Veľvyslanectvo vyzvalo čínske firmy v krajine, aby posilnili svoju bezpečnosť.

Bezpečnosť čínskych pracovníkov je dlhodobým problémom v Pakistane, kam Peking za posledné roky nalial desiatky miliárd dolárov. V súčasnosti v krajine sídli veľký počet čínskych štátnych príslušníkov, ktorí majú na starosť infraštruktúrne projekty.

1 debata chyba
Viac na túto tému: #autobus #Pakistan