Bezos sa dotkol vesmíru. Prvý let Blue Origin bol úspešný

Znovupoužiteľná suborbitálna raketa New Shepard vyvinutá spoločnosťou Blue Origin miliardára Jeffa Bezosa v utorok úspešne odštartovala k hranici vesmíru.

20.07.2021 15:46
Blue Origin Bezos Foto: ,
Štart rakety New Shepard, ktorú vyvinula spoločnosť Blue Origin miliardára Jeffa Bezosa, v utorok 20. júla 2021 zo základne neďaleko mestečka Van Horn v americkom Texase
debata (72)

Zhruba po jedenástich minútach letu sa raketa a oddelený modul úspešne vrátili na Zem. Na palube boli okrem Jeffa Bezosa ďalší traja pasažieri, konkrétne Bezosov brat Mark, 82-ročná pilotka Wally Funková a 18-ročný čerstvý absolvent strednej školy Oliver Daemen.

„To bolo úžasné,“ zakričal Bezoz do vysielačky po tom, ako New Shepard úspešne pristál v texaskej púšti. „Najlepší deň v mojom živote,“ dodal Bezoz o niekoľko minút neskôr.

Multimiliardár a zakladateľ firmy Amazon sa stal druhým superboháčom vo vesmíre. Bezos sa na svoju cestu vydal iba deväť dní po zakladateľovi spoločnosti Virgin Galactic Richardovi Bransonovi.

New Shepard je suborbitálna raketa, čo znamená, že nedosiahla obežnú dráhu Zeme. Posádka ale na vrchole trajektórie zažila niekoľko minút zníženej gravitácie.

t Blue Origin Bezos669217797263 Čítajte viac Bezos o lete k hranici vesmíru: Bolo to úžasné
72 debata chyba
Viac na túto tému: #Jeff Bezos