Putin pokračuje v zbrojení, nariadil stavbu šiestich plavidiel

Ruský prezident Vladimir Putin nariadil trom lodeniciam, aby začali s výrobou šiestich vojenských pravidiel určených pre ruské námorníctvo. V pondelok o tom informovali agentúry TASS a AP.

23.08.2021 21:44
Rusko armáda fórum vojenské Putin Foto: ,
Ruský prezident Vladimir Putin počas prejavu na otvorení Vojenského technického fóra Armáda 2021 v meste Alabino pri Moskve 23. augusta 2021
debata (132)

Šéf Kremľa prostredníctvom videokonferencie vydal rozkazy na stavbu dvoch jadrových ponoriek vyzbrojených medzikontinen­tálnymi balistickými raketami, dvoch ponoriek na dieselový pohon a dvoch korviet v lodeniciach v Severodvinsku, Petrohrade a Komsomoľsku na Amure.

„Naďalej budeme posilňovať potenciál ruského námorníctva, rozvíjať jeho základne a infraštruktúru, vyzbrojovať ho najmodernejšími zbraňami,“ povedal Putin podľa AP.

„Silné a suverénne Rusko potrebuje silné a vyvážené námorníctvo,“ doplnil šéf Kremľa.

Najvyššia priorita

Podľa AP je modernizácia vojenskej techniky pre Moskvu najvyššou prioritou. Moskva sa podľa americkej tlačovej agentúry snaží obnoviť námornú prítomnosť v tých častiach sveta, kde počas studenej vojny dominoval Sovietsky zväz.

„Budeme naďalej ukazovať ruskú vlajku v strategicky dôležitých námorných oblastiach,“ povedal Putin.

Ruské námorníctvo podľa odhadov v súčasnosti disponuje zhruba šesťdesiatimi ponorkami rôzneho typu a niekoľkými desiatkami vojnových lodí, vrátane korviet, teda ľahkých plavidiel určených na sprevádzanie konvojov.

Vladimir Putin Čítajte viac Putin odkázal potenciálnym agresorom, že im vyrazia zuby, aby nemohli hrýzť
132 debata chyba
Viac na túto tému: #Rusko #Vladimir Putin #zbrojenie