Newyorkskú políciu povedie po prvý raz v histórii žena

Americké mesto New York vymenuje Keechant Sewellovú za svoju vôbec prvú policajnú komisárku. Informovali o tom tamojšie médiá. Správa o vymenovaní ženy do čela najväčšieho policajného zboru v USA, prišla podľa agentúry AFP v čase naštrbenej dôvery občanov v schopnosť presadzovať právo a poriadok v tomto meste.

15.12.2021 09:29
New York / Policajt / Foto: ,
Turisti kráčajú okolo policajtov pred Katedrálou svätého Patrika v New Yorku
debata (4)

„Keechant Sewellová je osvedčenou bojovníčkou proti zločinu so skúsenosťami a s emocionálnou inteligenciou. Je spôsobilá zabezpečiť poriadok a zaručiť Newyorčanom spravodlivosť,“ povedal starosta New Yorku Eric Adams, ktorý je sám bývalým policajtom.

Nová šéfka polície sa ujme postu 1. januára 2022. Sewellová bude zároveň len treťou osobou afroamerického pôvodu, ktorá povedie newyorský policajný zbor (NYPD).

Podľa komentátorov bude jej hlavnou úlohou nastoliť dôveru v mužov zákona. NYPD čelil v minulosti obvineniam, že v jeho radoch slúžia aj násilní, rasistickí či skorumpovaní dôstojníci.

V NYPD slúži približne 36-tisíc policajtov. Nová 49-ročná policajná komisárka bude stáť pred náročnou úlohou, pretože New York zaznamenal počas koronavírusovej pandémie prudký nárast kriminality.

4 debata chyba
Viac na túto tému: #polícia #New York