Monštrum z márnice: Fuller unikal 33 rokov. Zneužil stovku tiel, dostal doživotie

Britský súd dnes doživotný trest väzenia nekrofilnému nemocničnému údržbárovi, ktorý zneužil najmenej 100 tiel v nemocničných márniciach. Šesťdesiatšesťročný David Fuller sa tiež priznal k vraždám dvoch žien, poznamenala agentúra AP.

15.12.2021 23:28
debata (10)

Nemocničný údržbár v Británii dostal doživotie za zneužitie viac ako 100 tiel Fuller pripustil, že v roku 1987 zavraždil v meste Tunbridge Wells juhovýchodne od Londýna dve ženy, 25-ročnú Wendy Knellovú a 20-ročnú Caroline Pierceovú. Podľa prokuratúry ich potom sexuálne zneužil.

Polícia pri prehliadke Fullerovho domu objavila milióny snímok a videí sexuálneho zneužívania. Fuller sám seba natáčal, keď sexuálne napadol najmenej 102 tiel. Medzi identifikovanými obeťami boli tri deti a osoby staršie ako 85 rokov. Fuller sa pred súdom priznal, že počas 12 rokov zneužíval telá v dvoch nemocničných márniciach na juhovýchode Anglicka, kde pracoval od roku 1989.

Fuller unikal spravodlivosti 33 rokov. Polícia muža zatkla v decembri 2020 vďaka novej analýze DNA desiatky rokov starých dôkazov.

Sudkyňa Bobbie Cheemaová-Grubbová pri vynášaní rozsudku povedala, že muž je sup, ktorý si „vyberá svoje obete medzi mŕtvymi“. „V tejto komunite je toľko smútku kvôli tomu, čo ste urobili. Trestné činy spáchané v márniciach zahŕňali ohromujúce porušenia dôvery a narušenia súkromia, ktoré sa opakovalo tak často, že sa stalo zvykom. Nebrali ste ohľad na dôstojnosť mŕtvych,“ vyhlásila sudkyňa.

Britská vláda začala nezávislé vyšetrovanie, aby zistila, ako je možné, že Fullera dlhé roky nikto neodhalil. Úrady sa zaoberajú odškodnením postihnutých rodín. Vláda vyzvala nemocnice po celej krajine, aby urýchlene preskúmali a posilnili zabezpečenie vrátane kamerového systému.

10 debata chyba
Viac na túto tému: #Veľká Británia #nemocnica #zneužitie