Strelec pri Denveri zabil piatich ľudí. Jeho besnenie stopla až policajtka

Úrady v americkom štáte Colorado oznámili smrť hotelovej recepčnej, ktorá sa stala piatou obeťou pondelkového vyčíňania strelca v Denveri a priľahlom meste Lakewood.

28.12.2021 08:45 , aktualizované: 29.12.2021 07:01
streľba Foto:
Vyšetrovatelia zbierajú dôkazy po vyčíňaní 47-ročného strelca v meste Lakewood v americkom Denveri.
debata (7)

Páchateľ, ktorý zomrel po prestrelke s políciou, podľa vyšetrovateľov útočil cielene v nadväznosti na predchádzajúce osobné či obchodné styky, informovala agentúra AP.

Matt Clark z denverskej polície uviedol, že 47-ročný Lyndon James McLeod poznal väčšinu svojich obetí, ale nie tú poslednú, ktorou sa stala 28-ročná recepčná v hoteli v Lakewoode. Žena, ktorá v utorok podľahla svojim zraneniam, sa podľa Clarka zrejme nestala terčom kvôli osobnému sporu, ale kvôli problému McLeoda s hotelom, kde pracoval.

Polícia však podľa agentúry Reuters neponúkla konkrétny možný motív pondelňajšej vlny násilia a väzby strelca na ďalšie obete nevysvetlila. Informovala, že o McLeoda sa v minulosti zaujímala, muž však nikdy nebol obvinený zo zločinu. Podľa informácií AP v Denveri predtým vlastnil podnik na adrese, ktorá teraz patrí salónu World Tattoo Studio. V pondelok muž začal strieľať v tetovacom štúdiu neďaleko tejto adresy.

Podľa polície streľba začala okolo 17:00 miestneho času (01:00 SEČ). Na prvom mieste činu zostali dvaja mŕtvi a jeden zranený a páchateľ následne z miesta prešiel autom a zastrelil ďalšieho muža pri neďalekom parku. O niečo neskôr nasledovala naháňačka s políciou spojená s prestrelkou, po ktorej sa podozrivý dostal do Lakewoodu juhozápadne od centra Denveru. V jednom z miestnych podnikov zabil štvrtú obeť a prenasledovaný políciou sa nakoniec schoval v hoteli, kde nasledovala ďalšia prestrelka.

Polícia v utorok uviedla, že McLeod postrelil jednu policajtku, ktorá napriek tomu dokázala strelca zneškodniť. Hovorca lakewoodskej polície John Romero označil jej počínanie za heroické. „Dostala sa do otrasnej situácie a nasadila vlastné zdravie, aby ju zastavila,“ povedal s tým, že nemenovaná policajtka úspešne podstúpila operáciu.

zbraň, pištol Čítajte viac Po streľbe do davu v štáte Texas zahynul jeden človek a 13 utrpeli zranenia
7 debata chyba
Viac na túto tému: #USA #denver #streľba #Colorado