Na Charkov padajú rakety jedna za druhou, zasiahli aj psychiatrickú liečebňu

Ruská paľba zasiahla psychiatrickú liečebňu v Izjume v Charkovskej oblasti s asi 330 pacientmi, povedal tamojší guvernér Oleh Synehubov, podľa ktorého zatiaľ nie je jasný počet obetí. Správy o útoku zatiaľ nemožno nezávisle overiť.

11.03.2022 12:10
Ukrajina, Rusko, Charkov Foto: ,
Ukrajinský vojak kráča okolo trosiek ruského stíhacieho bombardéra Suchoj Su-34 ležiaceho v poškodenej budove počas trinásteho dňa ruskej invázie na Ukrajine 8. marca 2022 v ukrajinskom meste Charkov.

Guvernér dodal, že mesto Charkov bolo ostreľované 89-krát za posledný deň. Starosta Charkova Ihor Terechov povedal, že mesto čelí v podstate nepretržitej paľbe, poškodených podľa neho bolo 48 tamojších škôl.

Podľa Synehubova bolo v liečebni 330 ľudí, z ktorých sa 73 podarilo evakuovať. Guvernéra úder nazval „brutálnym útokom na civilistov“. „Toto je vojnový zločin na civilistoch, genocída proti ukrajinskému národu,“ napísal na sociálnej sieti Telegram.

Charkov a ďalšie mestá vo východnej polovici Ukrajiny čelia už niekoľko dní silným ruským útokom, nočné ostreľovanie pokračovalo podľa ukrajinského generálneho štábu aj v Černihive či v Sumách.

chyba
Viac na túto tému: #vojna na Ukrajine