Ruský vojak mal odovzdať Ukrajincom tank, dostane za to 10-tisíc dolárov

Jeden z ruských vojakov, ktorý bol súčasťou inváznych síl na Ukrajine, mal odovzdať domácej armáde tank. Dostane za to odmenu 10-tisíc dolárov, informoval o tom v utorok poradca ukrajinského ministra vnútra Viktor Andrusiv.

22.03.2022 19:48
Tank Foto: ,
Zničený tank na hlavnej ceste neďaleko ukrajinského mesta Brovary po bitke medzi ukrajinskými a ruskými jednotkami v pätnásty deň ruskej invázie na Ukrajine 10. marca 2022
debata (113)

Andrusiv uviedol, že pred niekoľkými dňami zatelefonoval ukrajinskej armáde ruský vojak, ktorý povedal, že podľa neho je vojna nezmyselná, avšak nemôže sa vrátiť domov. Ruským vojakom vraj dochádzajú potraviny, pričom vedenie vojny je chaotické.

Ruský vojak používal telefón s ukrajinským číslom, na ktoré ukrajinské ministerstvo vnútra pravidelne posiela inštrukcie pre ruských vojakov, ako sa vzdať.

Ukrajinskí spravodajskí agenti potvrdili, že telefonát bol pravý a z dronu sa ubezpečili, či nejde o pascu, povedal Andrusiv. Dodal, že muža následne zadržali. Tento vojak bol údajne posledným členom posádky tanku, zvyšok ušiel domov.

Poradca ukrajinského ministra vnútra vraj chcel zverejniť video z incidentu, avšak špeciálne jednotky ho od toho odhovorili. Dodal, že kým vojna neskončí, ruský zajatec bude na Ukrajine „v komfortných podmienkach s televízorom, telefónom, kuchyňou a sprchou“.

Britská stanica Sky News uvádza, že tento príbeh nie je možné overiť, avšak určite pomôže Ukrajine v propagandistickej vojne s Ruskom.

Alexander Lukašenko Čítajte viac 27. deň: Bielorusko by sa mohlo čoskoro zapojiť do vojny, tvrdia USA a NATO
113 debata chyba
Viac na túto tému: #tank #vojna na Ukrajine