Ruského oligarchu s rodinou našli mŕtvych v prenajatej vile v Španielsku

Bývalého vrcholového manažéra ruského plynárenského gigantu Novatek Sergeja Protoseňu, jeho manželku a dcéru našli mŕtvych v prenajatej vile v Španielsku.

21.04.2022 19:11
Sergej Protoseňa Foto:
Sergej Protoseňa
debata (128)

Vo štvrtok o tom informovala stanica Rádio Sloboda (RFE/RL), ktorá sa odvolala na španielske médiá.

Ako uviedla španielska polícia, 55-ročného milionára našli obeseného, zatiaľ čo jeho manželka a dcéra boli dobodané. Došlo k tomu 19. apríla a miestom činu bola vila v prímorskom letovisku Lloret de Mar neďaleko Barcelony.

Polícia údajne preveruje dve možné verzie: podľa prvej Protoseňa zabil svoju manželku a dcéru a potom sa obesil; podľa druhej verzie zatiaľ neznámy páchateľ zabil celú rodinu a potom zinscenoval miesto činu tak, aby zodpovedalo vraždám a samovražde, uviedol španielsky spravodajský portál Telecinco.

Protoseňa, bývalý hlavný účtovník spoločnosti Novatek, bol členom predstavenstva tejto energetickej spoločnosti. Jeho majetok sa odhadoval na približne 400 miliónov eur. So svojou rodinou žil prevažne vo Francúzsku, do Španielska údajne pricestovali na veľkonočnú dovolenku.

Dňa 19. apríla našli v rodinnom dome v Moskve zavraždenú rodinu bývalého viceprezidenta banky Gazprombank Vladislava Avajeva. Podľa predbežnej verzie vyšetrovateľov Avajev zastrelil svoju manželku a 13-ročnú dcéru a potom spáchal samovraždu. Podľa Vyšetrovacieho výboru Ruskej federácie, ktorý sa týmto prípadom zaoberá, mohla byť motívom činu žiarlivosť a rodinné nezhody.

128 debata chyba
Viac na túto tému: #Španielsko #ruskí oligarchovia