Brazília vydala do Talianska významného bossa kalábrijskej mafie 'Ndrangheta

Brazília vydala do Talianska jedného z najvýznamnejších bossov kalábrijskej mafie 'Ndrangheta a obchodníkov s drogami Rocca Morabita. Lietadlo s ním pristálo v stredu ráno na rímskom letisku Ciampino. TASR správu prevzala z agentúry ANSA.

06.07.2022 17:32
rocco morabito interpol ndrangheta Foto:
debata

Morabita (56) zadržali vlani v máji v brazílskom meste Joo Pessoa spolu s ďalším členom 'Ndranghety na úteku Vincenzom Pasquinom. Stalo sa tak v rámci spoločnej policajnej operácie talianskych karabinierov, amerického Federálneho úradu pre vyšetrovanie (FBI) a Úradu pre kontrolu obchodu s drogami (DEA).

Predtým žil Morabito okrem iného 13 rokov pod falošnou identitou v uruguajskom meste Punta del Este. V septembri 2017 ho zatkli v hoteli v uruguajskej metropole Montevideo. Z väzenia v Montevideu sa mu podarilo ujsť v júni 2019.

V Taliansku bol Morabito odsúdený v roku 1994 v neprítom­nosti na 30 rokov väzenia za obchodovanie s drogami a členstvo v mafiánskej organizácii.

Podľa vyšetrovateľov bol Morabito od 90. rokov jedným z hlavných organizátorov nelegálneho obchodu s kokaínom medzi Latinskou Amerikou a Talianskom. Aktívny bol najmä v Miláne a ďalších oblastiach severného Talianska. Preto má prezývku „kokaínový kráľ Milána“.

debata chyba
Viac na túto tému: #Taliansko #Brazília #mafia #Rocco Morabito #'Ndrangheta